58 mladih Gorenjcev prejelo priznanja MEPI

28.11.2017

V ponedeljek, 27. novembra 2017, je v avli Mestne občine Kranj potekala podelitev bronastih in srebrnih priznanj programa MEPI – Mednarodno priznanje za mlade. 58 mladih iz Kranja in okolice je prejelo priznanja za predano udejstvovanje v mladinskem programu, ki osvaja srca mladih.

Dogodek je v sodelovanju z Zavodom MEPI ter osnovnimi in srednjimi šolami pripravilo Društvo prejemnikov zlatega priznanja MEPI, ki od letošnjega leta dalje deluje kot lokalni urad za program MEPI v Kranju.

Skoraj 60 mladim iz petih izvajalskih organizacij sta na lokalnem nivoju podelila bronasta (27) in srebrna (30) MEPI priznanja direktorica Zavoda MEPI Andreja Anžur Černič in predsednik Društva prejemnikov zlatega priznanja MEPI Jaka Kregar. Mladi prejemniki prihajajo iz OŠ Orehek Kranj, OŠ Franceta Prešerna Kranj, OŠ Matije Valjavca Preddvor, Biotehniškega centra Naklo, Šolskega centra Kranj, Gimnazije Franceta Prešerna in Gimnazije Kranj. Prireditev so s svojimi nastopi popestrili mladi nagrajenci in njihovi sošolci.

»Mladi v Kranju s ponosom povejo, da so Mepijevci. Pred leti sem tudi sam prejel zlato priznanje in ponosen sem, da lahko danes nekaj tega, kar je MEPI dal meni, vrnem mladim. Danes smo bili priča res lepemu dogodku in še enkrat smo potrdili, da ima MEPI mesto v lokalni skupnosti in da ga čaka svetla prihodnost,« je povedal Jaka Kregar, predsednik Društva prejemnikov zlatega priznanja MEPI.

MEPI je svetovno priznan mladinski program, ki ga je leta 1956 v Veliki Britaniji ustanovil soprog britanske kraljice Elizabete II, princ Phillip, k nam pa se je program razširil leta 1997 in letos tako praznuje 20-letnico delovanja v Sloveniji. Program se je v Kranju pričel izvajati v letu 2004, od takrat pa je priznanje prejelo več kot 850 mladih Kranjčanov, danes pa je MEPI prisoten v 10 organizacijah, ki imajo skupaj letno več kot 200 udeležencev.

Mladi se v okviru MEPI-ja udejstvujejo v športu in prostovoljstvu, se učijo novih veščin in se odpravijo na večdnevno pustolovsko odpravo. »Preden sem si pridružila MEPI-ju, nisem nikoli pomislila, da bi se podala na pot v neznano z 20-kilogramskim nahrbtnikom na plečih, ampak s prijatelji zmorem vse« je povedala ena izmed prejemnic priznanja. »MEPI res sklepa trdna prijateljstva!« je še dodala.

Fotogalerija