Dober glas seže v deveto vas

02.03.2016

256_SloMau_2015_photo-RozleBregar (1)MEPI mentorica/koordinatorica/voditeljica odprav v eni osebi, Nina Kristič iz OŠ Matije Valjavca Preddvor, je o MEPIju spregovorila na Mednarodnem strokovnem simpoziju v Črešnovcih: »AVTONOMIJA IN UVAJANJE ALTERNATIVNIH OBLIK DELA V ŠOLI IN V VRTCU« PROGRAM MEPI KOT ENA IZMED OBLIKO ALTERNATIVNEGA DELA V ŠOLI – razvijanje odgovornih in kritičnih posameznikov.

Nina med drugim pravi:   “V svojem prispevku sem predstavila Program MEPI in njegovo vlogo v šolah.V zadnjem času je med mladimi opaziti vedno večjo apatijo, neperspektivnost in pomanjkanje mladostne energije. S tem se vsakodnevno srečujemo tudi učitelji, ko stopamo po šolskih hodnikih ter skušamo pri pouku iz učencev in dijakov izvabiti najboljše.

Zato si v šolah pogosto zastavljamo vprašanje, kaj lahko šolniki storimo pri reševanju tega vseprisotnega družbenega problema. Menim, da je odgovornost odraslih pomagati mladim k vsestranskemu razvoju v aktivne, odgovorne in zadovoljne ljudi, pripravljene na izzive življenja. In tu vidim program MEPI kot enega od pomembnih pomagal pri dosegi tega cilja.

Na podlagi lastnih izkušenj s programom MEPI lahko zaključim, da gre za resnično kakovosten in edinstven program za mlade, ki skrbi za celovit razvoj posameznika, hkrati pa predstavlja dobro iztočnico za prihodnost. Mlade bogati na različnih področjih, vendar s sodelovanjem v programu ne rastejo le udeleženci, pač pa vsi, ki smo del njega.”

2015-12 Podelitev priznanj_Bron

Nina Kristič