Dobrodelna avantura

19.10.2018

Mladi mepijevci z Gimnazije Kranj in Šolskega centra Škofja Loka se letos jeseni odpravljajo v Nepal, kjer bodo opravljali odpravo za zlato stopnjo programa MEPI. Tam bodo obiskali tudi sirotišnico ter se srečali s tamkajšnjimi otroki.

Tovrstni pustolovski podvig ni mačji kašelj in je med drugim povezan tudi s precejšnjimi stroški.  Zbiranja sredstev so se mladi lotili načrtno, premišljeno, s strategijo.

Obiskali smo prireditev »Mepijevci pod streho sveta«, da pobliže pogledamo, kako so se lotili izzivov zbiranja potrebnih financ.

Mladi so k sodelovanju povabili različna podjetja in druge organizacije, ki so pri organizaciji dogodka sodelovali bodisi s finančnimi sredstvi bodisi s svojimi produkti in storitvami ali pa so podarili svoj čas, kot sta to naredila Boštjan Gorenc – Pižama, ki je sam obiskoval Gimnazijo Kranj in je tokrat kot moderator dogodka množico spravljal v smeh, in pa večni šarmer in legenda slovenske glasbe, Andrej Šifrer, ki je zapel izbor svojih zimzelenih in tudi novejših uspešnic.

Nista pa znana obraza edina, ki sta dogodku dala posebni pečat; pridružil se nam je tudi nepalski konzul, Aswin Kumar Shrestha, mladi talenti – aktualni in nekdanji dijaki Gimnazije Kranj – pa so  s pevsko-glasbenimi vložki naredili večer še bogatejši.

Program prežet z vrednotami MEPI je odražal povezanost mladih z lokalno skupnostjo in njihovimi mentorji, starši; prikazal je visoko stopnjo motiviranosti, zanos, talente, vztrajnost in dosežke mladih. Konec koncev pa nas je navdihnil odnos MEPI voditeljev, da premikajo meje mogočega v smislu delovanja in izvajanja programa MEPI.

Cilj je dosežen; dogodek je vzbudil ogromno zanimanja in dvorana je bila nabito polna; 300 srečk je  pošlo že pred uradnim pričetkom programa.