Danes mladi bolj kot kdaj koli prej potrebujejo dostop do priložnosti in podpore odraslih. Bolj kot kdaj koli prej moramo vlagati v najdragocenejši vir na svetu – naše mlade – in jih opremiti za spopadanje s trenutnimi izzivi. Z vsemi tistimi s katerimi se soočajo prav zdaj in za vse tiste, ki jih bodo čakali na poti ustvarjanja svetlejše prihodnosti zase in svoje skupnosti.

Od ustvarjalcev sprememb in voditeljev jutrišnjega dne pa do tistih, ki neopazno utirajo svojo pot; vsaka mlada oseba ima neomejeni potencial. MEPI mladim pomaga pri odkrivanju in razvijanju svojih potencialov in jih vzgaja z zavedanjem, da je od njih odvisno koliko potenciala bodo v življenju izkusili.

Mlade pripravlja za današnji in jutrišnji svet. Spodbudi jih, da stopijo izven svoje cone udobja, si postavijo izzive na različnih področjih in preko tega odkrijejo, da so zmožni več, kot so si kdaj koli predstavljali. Ključno je, da ob tem razvijejo vzdržljivost, prilagodljivost in samozavest; sposobnost reševanja problemov in učinkovite komunikacije.

Teh lastnosti pa mladi nujno ne pridobijo v učilnici, ravno nasprotno se le-te razvijejo v okviru neformalnega izobraževanja in priložnostnega učenja. MEPI omenjeno naslavlja celostno. Sloneč na procesu izkustvenega učenja se osredotoča na tekmovanje s samim seboj v okviru (kontinuiranega) udejstvovanja na področju športa, veščin, prostovoljstva in pustolovskih podvigov. Pri tem od mlade osebe terja vztrajnost, izziv in predanost.

MEPI nas kot brezmejni  in brezčasni glasnik neformalnega izobraževanja poziva, da se mu pridružimo na poti odkrivanja in spoznavanja prednosti, koristi in učinkov neformalnega izobraževanja tako na posameznika in gospodarstvo  kot skupnost.

Če je šola ustanova znanja, je MEPI šola za življenje, ki se uvršča med vodilne programe osebnega razvoja in mladim ob formalni šolski izobrazbi omogoča tudi izobrazbo za življenje.

Naša ambicija je, da bi vsaka mlada oseba v Sloveniji imela možnost sodelovanja v Programu MEPI in s tem stopila na pot odkrivanja in uresničevanja svojega polnega potenciala in  ustvarjala pozitivne družbene spremembe.

Prepričani smo, da je neformalna izobrazbe pomembna, da bi morala biti smiselno umeščena ob bok šolskemu sistemu in v družbi ustrezno uveljavljena in da je smiselno zaposlovati mlade s kompetencami prihodnosti, ki jih mladi pridobivajo z izkustvenim učenjem.

Z vašo pomočjo lahko zagotovimo uresničevanje vizije in kontinuirano opolnomočenje ter navdihovanje mladih. Podprite program MEPI in spodbujate neomejeni potencial. Če se prepoznate, vas vljudno vabimo, da nas kontaktirate in skupaj bomo poiskali možnosti vzajemnega sodelovanja.

Program MEPI nudi učenje izven učilnic. Vključite se in prispevajte k uresničevanju naše vizije, da bi imel vsak mladostnik možnost sodelovati v Programu MEPI.

Starši, spodbudite svojega otroka, da se odklopi od virtualnega sveta in razširi svoja obzorja. Spoznajte koncept programa in podrobneje raziščite koristi in vpliv, ki jih program nudi.

Učitelji in ravnatelji, omogočite mladim odlično neformalno izobrazbo in učenje ter jih pripravite na življenje v času, ko jih svet najbolj potrebuje.

Prostovoljci, podprite mlade pri vstopu v Program MEPI in prispevajte svoj čas in talente, s katerimi lahko pomagate tudi drugim mladim udeležencem programa.

Smisel življenja je, da se znorimo, raziskujemo, zabavamo, pomagamo in spoznavamo svet, ljudi in samega sebe. MEPI ti ponuja to in še več. Pripravi se na prihodnost, na vse, kar te še čaka. Začni že danes.

V nepredvidljivi in razburkani prihodnosti so Mepijevci tisti, ki si želijo usmerjati jadra. Kot samoiniciativni ter rezilientni posamezniki, z izjemnim čutom za sočloveka, so Mepijevci zaželjen del poslovnih in drugih skupnosti. 

Kako lahko podprete MEPI skupnost in razvoj kadrov pripravljenih za sodobne izzive? 

Postanite MEPI Ambasador (bronasti, srebrni ali zlati) in z investicijskim vložkom podprite program, postanite del skupnosti, ter z nami sooblikujte aktivnosti, ki bodo mlade kadre prihodnosti pritegnile v vaše podjetniške vrste. 

Namenite 1% vaše dohodnine za delovanje Programa MEPI, ki vsako leto poskrbi za 4 milijone ur opravljenih prostovoljnih dejavnosti na globalni ravni. V Sloveniji mladi z vsakotedenskimi dejavnostmi pripomorejo v lokalnih skupnostih in podajo roko sočloveku ter naravi.

Zavod MEPI – Mednarodno priznanje za mlade
Oražnova ulica 10, 1000 Ljubljana

mepi@mepi.info | www.mepi.si