Izbrani so delegati za IGE 2014!

12.03.2014

Komisija, ki sta jo sestavljali dve članici društva GAHA (Irena Dokl in Katja Jezeršek) ter predstavnica Nacionalnega urada (Neda Kajfež), je imela v ponedeljek težko nalogo: iz prejetih prijav izbrati delegata, ki bo zastopal slovensko MEPI družino na mednarodnem srečanju International Gold Event, ki bo potekal letos oktobra v Koreji.

JeraOra2Odločitev, da na srečanje pošljemo Jero Oražem, je bila sprejeta soglasno. Jera je bila v preteklosti aktivno prisotna v različnih akcijah društva GAHA, letos je prevzela organizacijo poletnega tabora za otroke iz ljubljanskih četrtno-mladinskih centrov, večkrat je sodelovala z mednarodnim uradom, vodila prireditve na lokalni in državni ravni. Aktivno je prispevala tudi k širitvi in razvoju programa MEPI na lokalni ravni, v OŠ Orehek in na Gimnaziji Kranj. Ima opravljen tečaj za MEPI mentorja, ki ga bo v prihodnjih mesecih nadgradila še s tečajem za inštruktorja.
S svojim dosedanjim udejstvovanjem v društvu je dokazala, da ima tiste lastnosti, ki jih od našega delegata želimo: samozavest, vodstvene ambicije, odgovornost in komunikativnost. Kot nagrada za dosedanje delo in predvsem motivacija za aktivno sodelovanje v društvu v prihodnje, ji želimo omogočiti izkušnjo udeležbe na mednarodnem srečanju v Koreji. Nenazadnje bo obisk Koreje Jeri koristil tudi pri njenem študiju- korejščine!

Ampak… to še ni konec!

Čeprav je trenutno Nacionalni urad zagotovo potrdil udeležbo le enega kandidata, obstaja možnost (za katero se zavzema tudi Društvo GAHA), da v Korejo jeseni odpotuje še drugi kandidat. Predlagamo, da se Jeri pridruži še Gašper Doljak, aktualni predsednik društva GAHA, ki bi s svojimi bogatimi izkušnjami s skavtskih mednarodnih srečanj in izobraževanj za MEPI trenerja v tujini ter s svojimi veščinami govorništva in mreženja lahko pomembno prispeval k prepoznavnosti in uspešnosti slovenskega MEPI-ja na tem srečanju. Poleg tega je aktivno sodeloval pri ustavnavljanju društva GAHA in je dobro seznanjem z delovanjem zavoda MEPI in društva GAHA na vseh nivojih.

JeraOraZaenkrat torej čestitke Jeri, držimo pesti še za Gašperja, vsem ostalim kandidatom pa najlepša hvala za prijavo- ostanite aktivni v društvu še v prihodnje. In ne pozabite- čez tri leta bo nov IGE! 🙂

Vaša komisija 🙂