MEPI karierna izvidnica 2022

22.12.2021

Hej, ti!

Še ne veš, kaj boš vpisal na tiste tri črtice za izbiro fakultete? Nisi prepričan, kaj je tisto »tapravo« zate? Brez skrbi, vsi smo bili tam.

In prav zato smo se letos mepijevci študenti odločili za predstavitev faksov in študijskih smeri v obliki krajših predstavitev iz prve roke – v eni uri boš lahko podrobneje spoznal/a tri študijske smeri po tvoji izbiri.

Društvo GAHA Slovenija in Zavod MEPI vabita vse dijake 3. in 4. letnikov, da se nam pridružit na kratkih predstavitvah študijskih smeri, ki jih bomo predstavili študentke in študenti, saj smo bili nedolgo nazaj tudi sami na tvojem mestu. Skozi sproščene in neformalne predstavitve bomo:

  • predstavili študijsko smer,
  • zaupali vse aktualne govorice in novice fakultete,
  • predstavili možnosti študija v tujini in
  • odgovorili na vsa druga vprašanja, ki se ti vrtijo po glavi in ti s tem morda pomagali pri izbiri nadaljnje izobraževalne poti in vsega, kar paše zraven.

Dogodek bo potekal preko spleta, in sicer v okviru Kariernega tedna Mreže KROJ v četrtek, 13. januarja, s pričetkom ob 18. uri. Predstavitve lahko torej spremljate zaviti v odejo in ob skodelici čaja ter ob tem izveš veliko koristnih in uporabnih informacij, in to še pred informativnimi dnevi oz. preden se lotiš izpolnjevanja prijave.

Dogodek bo dostopen preko spletne povezave. Število mest je omejeno , zato je potrebna predhodna prijava najkasneje do torka, 11. januarja 2022.

PRIJAVI SE TUKAJ

Še vedno nisi prepričan? Ob prijavi si lahko sam izbereš predstavitve, katerih študijskih smeri želiš prisluhniti in predstavili jih bomo več kot 30 (seznam vseh najdeš v programu spodaj).

Prisluhni organizatorjem!

Poleg študijskih smeri pa bomo načeli tudi teme študentskih bonov, študentskega dela, priložnosti za udejstvovanja ob in po študiju in vse, kar pride v paketu. Vse predstavitve bomo za vas pripravili mladi, ki klopi fakultet trenutno drgnemo sami, tako da bodo vse informacije, ki jih prejmete na dogodku sveže in iz prve roke, predstavitve pa potekajo ob neformalnem duhu s kupom dobrih zgodb in dogodivščin, iskrenimi izkušnjami in nasveti, da se boste lahko čim bolje odločili, katere fakse obiskati na informativnem delu in za katere se na koncu tudi odločiti.

Oglej si podrobnejši program in se čim prej prijavi. Se vidimo!

PRIJAVI SE TUKAJ

 

Program dogodka

17:45-18:00        Prihod in registracija udeležencev

18:00-18:15        Uvod in nagovor

18:15-18.35        Predstavitve študijskih smeri v manjših skupinah I. (Breakout rooms)

18:35-18:45        Moja osebna in poklicna kariera – kaj poleg znanja še potrebujem?

18:45-19:05        Predstavitve študijskih smeri v manjših skupinah II. (Breakout rooms)

19:05-19:15        Moja karierna pot

19:15-19:35        Predstavitve študijskih smeri v manjših skupinah III. (Breakout rooms)

19:35-20:00       Povzetek in zaključek  ter možnost za mreženje

 

Seznam fakultet oz. študijskih programov predstavljenih na dogodku:

Univerza v Ljubljani:

Biotehniška fakulteta, Ekonomska fakulteta, Fakulteta za arhitekturo, Fakulteta za elektrotehniko, Fakulteta za farmacijo, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakulteta za matematiko in fiziko, Fakulteta za računalništvo in informatiko, Fakulteta za strojništvo, Fakulteta za Šport, Filozofska fakulteta, Medicinska fakulteta, Naravoslovnotehniška fakulteta, Pedagoška fakulteta, Pravna fakulteta, Teološka fakulteta, Veterinarska fakulteta, Zdravstvena fakulteta

Univerza v Mariboru:

Ekonomsko-poslovna fakulteta, Fakulteta za naravoslovje in matematiko, Fakulteta za varnostne vede, Fakulteta za vede o zdravju, Filozofska fakulteta, Medicinska fakulteta

Univerza na Primorskem:

Fakulteta za humanistične študije, Fakulteta za zdravstvene vede, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Koper

Univerza v Novem mestu:

Fakulteta za ekonomijo in informatiko, Fakulteta za poslovne in upravne vede, Fakulteta za zdravstvene vede, Fakulteta za strojništvo

Drugo:

BC Naklo, Višja strokovna šola, Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin, Fakulteta za dizajn Trzin, IAM (Inštitut in akademija za multimedije), Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije v Celju, Šolski center Kranj – višja strokovna šola.