Napovedujemo: Slavnostna podelitev zlatih priznanj programa MEPI

16.03.2018

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo v ponedeljek, 19. marca 2018, ob 18. uri na Brdu pri Kranju gostil sprejem in 93 mladim podelil zlata priznanja programa MEPI.

MEPI, svetovno priznan mladinski program, mladim med 14. in 25. letom starosti omogoča, da odkrijejo, razvijejo in uresničijo svoje potenciale. Program je leta 1956 ustanovil vojvoda Edinburški, mož britanske kraljice Elizabete, danes pa zajema že več kot devet milijonov mladih iz 130 držav. V Slovenijo je prodrl leta 1997, danes mu je pridruženih že več kot 65 osnovnih in srednjih šol ter nevladnih organizacij po državi.

Slavnostna podelitev zlatih priznanj se bo v Kongresnem centru Brdo ob 16:30 pričela z zlato čajanko, ki je namenjena prejemnikom zlatih priznanj in poteka pod okriljem Društva prejemnikov zlatih priznanj MEPI. Z zlato čajanko želijo v društvu prejemnike med seboj še bolj povezati in jih spodbuditi, da bi v programu sodelovali in ga podpirali tudi po že osvojenem zlatem priznanju.

Uradna slavnostna podelitev se bo pričela ob 18:00 v dvorani Grandis, kjer bo zlata priznanja podelil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Dogodka se bo udeležilo več kot 400 gostov, poleg predsednika republike tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, predsednik Sveta Zavoda MEPI Sandi Češko, direktorica Zavoda MEPI Andreja Anžur Černič in predstavniki občin, od koder prihajajo prejemniki.

Prejemniki priznanj prihajajo z Gimnazije Kranj, Šolskega centra Kranj, Gimnazije Franceta Prešerna, Gimnazije Jesenice, Gimnazije Škofja Loka, Srednje zdravstvene šole Celje, Združenja slovenskih katoliških skavtov in skavtinj ter Mestne zveze prijateljev mladine Ljubljana.

V preddverju Kongresnega centra Brdo bo na ogled tudi razstava fotografij dobitnika zlatega priznanja Žana Križnarja, dijaka Gimnazije Škofja Loka. Področje fotografije si je izbral za MEPI veščino že v osnovni šoli, z razstavo, ki jo je finančno podprla Občina Škofja Loka, pa dokazuje, da lahko mladostniško zanimanje pripelje tudi do odločitve za poklicno usmeritev.

Seznam prejemnikov zlatih priznanj MEPI – 6. generacija (2018)

Sporočilo za javnost (.docx)

Fotografije so simbolične.