Osnovna šola Jurija Vege Moravče na poskusni mini odpravi

24.03.2016

MEPI udeleženci Osnovne šole Jurija Vege Moravče in njihovi mentorji ter voditelji odprav so se v petek, 11. marca odpravili na tabor v CŠOD Gorenje pri Zrečah, kjer so se intenzivno prirpavljali na poskusno in kvalifikacijsko odpravo.

Po besedah MEPIjevke Lucije Mihalinec so se imeli prav odlično:

“V petek, 11. 3. smo dopoldne prispeli v dom Gorenje na Zreškem Pohorju. Čez dan smo obnovili znanje o orientaciji, zvečer pa smo načrtovali mini odpravo za naslednji dan. Prosti čas smo preživljali v sobah, ob družabnih igrah v učilnici ali v  domski telovadnici. V soboto smo ob 8-ih zjutraj izvedli mini odpravo. Prehodili smo 15 km in se v dom vrnili ob 13-ih. Popoldne smo zakurili ogenj in si spekli kruhke, hrenovke in banane s čokolado. Vsaka skupina je zvečer pripravila video poročilo o odpravi. V nedeljo smo kar v telovadnici postavili tabor. Nato smo šli še na kratek sprehod v vetru in snegu, potem pa spakirali kovčke in se odpeljali domov.

Za nami je čudovit vikend. Naučili smo se veliko novega, spoznali nove kraje, izboljšali kondicijo, postali boljši prijatelji in, kar je najpomembnejše, zrastli kot osebe. Zdaj smo pripravljeni na zaresno  MEPI odpravo.

Hvala učiteljicam Meti Škerlavaj, Maji Gerčar in Sonji Jančar Žvanut ter vsem ostalim, ki so imeli prste vmes.”

Več si lahko preberete tudi na:

http://www.osmoravce.si/2016/03/15/mepi-tabor-gorenje/

Bravo Osnovna šola Jurija Vege Moravče 🙂