Priložnost mladim!

12.07.2017

ri MEPIju stremimo k temu, da mladim damo čim več priložnosti, da  se dokažejo in naberejo izkušnje. Predstavljamo mlade, ki so soustvarjali večerni program letošnjega 4. Nacionalnega MEPI Foruma “Povezani že 20 let”.

Vsem sem iskreno zahavaljujemo za sodelovanje.

Pisec oz. piska veznega teksta: Hana Bujanović Kokot, prejemnica bronastega priznanja MEPI (OŠ Jakoba Aljaža Kranj)
DSC_0193

“Sem petnajstletnica, ki ima rada številke, poslušanje glasbe, branje in pisanje pesmi ter zgodb. Rahlo obsedena sem z grško mitologijo, čokolado in zelenim čajem, noro rada pa zbiram tudi citate. Prihaja iz družine, kjer se vedno nekaj dogaja in prav oni so tisti, ki me vedno spodbujajo, da odkrivam in izbiram nove poti – tako sem pristala tu.”

 

 
Povezovalca dogodka:
Miha Koren, maturant Gimnazije Celje-Center in Špela Bošnjak, bronasta Mepijevka (III.oš Celje)

DSC_8073

 

 

 

 

 

Za kulturne vložke poskrbeli:

Aljaž Šumej, klavir & Tamara Šumej, vokal 
Program, ki sta ga pripravila: X. Ambassadors: Unsteady in A. Stermecki, R. Vilčnik: Peron 9
Tamara&Aljaz

Tamara Šumej je letos uspešno zaključila 1. letnik programa splošna gimnazija na Gimnaziji Celje – Center in 1. letnik vzporednega glasbenega izobraževanja, smer flavta, ki ga izvajata Glasbena šola Celje in I. gimnazija v Celju. Ob flavti je se veliko izpopolnjuje tudi na pevskem področju, ne le kot članica Dekliškega pevskega zbora GCC in številnih glasbenih projektov na šoli, ampak tudi kot učenka petja v Vokal studiu BK.

Aljaž Šumej je maturant Gimnazije Celje – Center, vzporedno pa je zaključil tudi srednjo stopnjo klavirja na umetniški gimnaziji glasbene smeri. Bodoči glasbeni pedagog bo študij nadaljeval na Akademiji za glasbo Ljubljana, sicer pa je član številnih glasbenih zasedb na GCC in zunaj nje, med katerimi moramo vsekakor izpostaviti zasedbi The Šlagers in The Takeover, s katerima tudi veliko snema in nastopa po vsej državi.

Spela

Špela Bošnjak, flavta
Špela, naša sovoditeljica večernega programa, je izvedla River Flows in You. Na klavirju jo je spremljal vsestranski Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje-Center. 

 

 

Črt Korenjak, Kekčeva pesem

DSC_8241

Črt  je bodoči drugošolec III. osnovne šole Celje. Je pogumen in nadarjen mladenič, ki strumno stopa po poti bodočega mladega MEPI-jevca. S svojo igrivostjo in simpatičnostjo očara prav vsakega, zato boste o njem zagotovo še slišali.

 

 

 

DSC_8164Tilen Teržan in Saša Jovanović, vokal 
Rene Ratej in Tim Šlosar, kitara & 
Miha Ambrož, kahon 
Nastop dijakov 3.letnika I. gimnazije Celje, ki  jih povezuje ljubezen do glasbe. Z pesmijo Ob kavi se vam bodo predstavil na kitari Rene Ratej in Tim Šlosar, na kahonu Miha Ambrož , back-vokal Tilen Teržan in Saša Jovanović, ter Anabel.”

 

Uradni fotograf
Jure Goršek, srebrni Mepijevec, I.gimnazija v Celju
Jure Goršek_fotograf