VIP dogodek »MEPI URBANO PLEME« se nezadržno približuje!

07.05.2019

15. maj, dan, ko širimo našega MEPI duha, se predstavimo širši javnosti in v svoje vrste sprejmemo VIP gosta, britanskega princa Edwarda in predsednika Republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja, je tik pred vrati, zato lahko z veseljem in ponosom sporočimo, da so znane delavnice ter kulturni program našega urbanega plemena!

Dogodek soustvarjajo partnerji in izvajalci. MEPI urbano pleme bo na dan dogodka ponujalo 8 različnih delavnic, ki smo jih pripravili v sodelovanju z Gimnazijo Kranj, Gimnazijo Celje-Center, Gimnazijo Škofja Loka, Skavti – ZSlackKSS ekipa, člani Akademske folklorne skupine France Marolt, Društvom prejemnikov zlatega priznanja MEPI, Rdečim križem ter Competom. Za okus, kaj »MEPI dan« ponuja, vam v nadaljevanju pripravljamo seznam delavnic:

  • teambuilding delavnica
  • delavnica folklore
  • kemijska delavnica
  • likovna delavnica
  • delavnica improvizacijskega gledališča
  • delavnica ravnotežja – hoja po napeti vrvi
  • delavnica Rdečega križa: postopki oživljanja
  • delavnica »Moja kariera, moj kroj«

Priložnost bomo izkoristili tudi za širšo promocijo Mepija. Med 9.00 in 10.30 bo potekala predstavitev programa imenovana »7 vidikov Mepija« za zainteresirane ljubljanske šole in organizacije za mlade, ki programa še ne izvajajo.

Kulturni program bo zaznamovan s posaditvijo drevesa kot simbola prijateljstva med Veliko Britanijo in Slovenijo ter nastopom mladih talentov iz britanske Mednarodne šole v Ljubljani ter Gimnazije Škofja Loka, ki bodo popestrili dogajanje s plesom in recitalom.

Iz Tivolija se bomo točno opoldne prestavili v veliko dvorano Grand Hotela Union, kjer bomo skupaj z Britansko-slovensko gospodarsko zbornico in ambasado Velike Britanije organizirali poslovni dogodek z naslovom #Worldready for jobs of the future. Na dogodku si bomo postavili ključna vprašanja, kot so na primer, kako naj mladi najdejo svoje mesto na tem svetu, kako se naj na tem spreminjajočem se svetu pripravijo za prihodnost ter ali je znanje samo iz učilnic res dovolj.

Program MEPI želimo predstaviti sodelujočim iz gospodarskega sektorja in sektorja terciarnega izobraževanja. Pod vodstvom Matica Vošnjaka (Competo HR) bodo v diskusiji sodelovali: HRH, princ Edward; Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB; Jernej Pikalo, minister za šolstvo in Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje-Center ter mladi predstavniki zlatnikov.

V kakšni meri je lahko program MEPI odgovor na vsa ta vprašanja, se bomo prepričali prav na tem dogodku, kjer bodo udeleženci lahko podpisali tudi manifest in se pridružili ideji MEPI zaposlovalca prihodnosti. Povabili jih bomo, da se skupaj pripravimo na svet in smo #WorldReady.

Vsekakor bo naš MEPI dan pester! Mi se že veselimo in smo PRIPRAVLJENI NA SVET, pa ti?