VIP gosti in MEPI URBANO PLEME

25.04.2019

Z velikim veseljem napovedujemo visoki obisk iz britanske kraljeve družine!

15. maja letos organiziramo MEPI dan, t. i. Urbano pleme MEPI, ki je namenjen povezovanju in širjenju prepoznavnosti programa MEPI. Dogodek organiziramo v sklopu obiska njegove kraljeve visokosti princa Edwarda, grofa Wesseškega, ki bo 14. in 15. maja obiskal Slovenijo. Namen obiska bo obeležiti zgodovino in prihodnost trajnega prijateljstva med Slovenijo in Združenim kraljestvom.

Dogodek bo potekal v sredo, 15. maja 2019, v Ljubljani v Čolnarni Park Tivoli s predvidenim pričetkom ob 8. uri.

V okviru dogodka bomo skupaj s partnerskimi organizacijami poleg uradnega programa izvedli skupinske igre, nastope in številne delavnice, kjer bodo lahko udeleženi v enem dopoldnevu izkusili vsa področja MEPI. Ob tem bodo imeli tudi priložnost informiranja in svetovanja na področju poklicnega ter kariernega razvoja.

Namen dogodka »Urbano pleme MEPI« je torej večanje prepoznavnosti programa MEPI in s tem tudi povezovanje udeležencev in izvajalcev. Tekom dopoldneva bomo sprejeli VIP gosta, britanskega princa Edwarda in predsednika Republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja.

VIP gosta bosta obiskala prizorišče dogajanja, kjer bodo Mepijevci pokazali, kako so #PripravljeniNaSvet. Svetu želimo sporočiti našo zgodbo, kako program MEPI  »opremi« mlade iz kakršnega koli ozadja ali okoliščin z življenjskimi spretnostnimi in praktičnimi izkušnjami, ki jim omogočajo, da sprejmejo izzive ter priložnosti, ki jim jih življenje ponudi.

Slednje tematike se bodo prenesle tudi v popoldanski del, ko bomo druženje s kraljevim gostom nadaljevali v Grand Hotelu Union na dogodku »For the Jobs of Tomorrow«, ki ga organiziramo skupaj z British Slovenian Chamber of Commerce.

S to priložnostjo želimo tudi širši javnosti približati mednarodni program, ki pri mladih spodbuja razvoj ključnih kompetenc za odgovorno in aktivno vlogo v družbi ter svetu. Prav tako pa želimo pokazati in poudariti, kakšen pečat pusti MEPI na mladi osebi tako v osebnostnem kot tudi kariernem razvoju.

Pridružite se nam in bodite #PripravljeniNaSvet! #WORLDREADY