Zlatnik ne le v ponos, ampak tudi kot opomnik, da se zgodba s tem ne zaključi

27.09.2021

Besedilo: Hana Bujanović Kokot, Društvo prejemnikov zlatega priznanja MEPI
Fotografija: Barbara Reya

V soboto, 4. septembra 2021, je na Starem gradu Celje potekala že sedma nacionalna podelitev zlatih priznanj MEPI, ki jih je letos prejelo kar 153 mladih iz devetnajstih izvajalskih organizacij, ki so v preteklih letih kontinuirano doprinašali tako lokalni kot širši skupnosti, aktivno gradili na svojih veščinah in sposobnostih ter s tem širili svoja znanja in osebnostno rasli. Takšni so posamezniki, v katere moramo kot družba vlagati največ, saj bomo le tako ustvarili uspešno, samostojno, odgovorno in ambiciozno naslednjo generacijo. Kot je v svojem nagovoru poudarila predstavnica prejemnikov, Zlatnikov, Špela Ravnikar: »Velik cilj smo dosegli. A to ni konec – nosimo odgovornost in vsak svoje poslanstvo.«

Slavnostna podelitev zlatih priznanj, katere častni pokrovitelj je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, je bila tako obarvana z zgodbami mladih in tistih, ki so jih na njihovi poti spremljali, zgodbami mentorjev, staršev, ustanov, inštruktorjev … Zgodbe so se prepletale skozi stranski program, glasbeni točki, ki so jih pripravili mladi Mepijevci, in skozi celotno prireditev, ki se je zaključila s prejemom zlatih značk; te sta podelila direktorica Zavoda MEPI in predsednik RS Borut Pahor.

Z željo po širjenju MEPI zgodbe je podelitev letos prvič potekala na Starem gradu Celje, v srčiki najmlajšega MEPI središča – Celja, kjer so jo pomagali izvesti mnogi MEPI podporniki, med drugimi tudi Mestna občina Celje, Cinkarna Celje ter Gimnazija Celje – Center, ki je z ravnateljem Gregorjem Delejo zagotovila gonilni organizacijski tim prireditve.

Z izjemno profesionalnostjo in predanostjo  so čarobne trenutke na celjskem gradu v svoje objektive ujeli mladi fotografi iz Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije Celje pod mentorstvom gospoda Davida Korošca.

Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo za podporo in sodelovanje, saj brez njih ta večer ne bi bil enak, ter čestitamo vsem zlatim prejemnikom, zlatim mentorjem in zlatim izvajalcem.