Skavti – 1. partnerski urad MEPI v Sloveniji

29.06.2017

Novi mejnik v razvoju Programa MEPI Slovenija – Skavti in MEPI podpisali pogodbo za Partnerski urad MEPI.

Danes sta podpis pogodbe izvedli načelnica ZSKSS Irena Mrak Merhar in direktorica Zavoda MEPI Slovenije Andreja Anžur Černič. 

DSC_0813

DSC_0821

Podpis pogodbe potrjuje dejstvo, da se program MEPI lahko izvaja povsod, kjer so prisotni mladi in (mladinski) voditelji ter ne ogroža obstoječih mladinskih organizacij. Hkrati pa tudi Skavti dokazujejo, da so odprta organizacija, ki svojim članom s paleto različnih izobraževanj in programov zagotavlja najboljšo možno izkušnjo mladosti.

Neda Kajfež, Nacionalna koordinatorka Programa MEPI je izjavila: » Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov je kot eden izmed ključnih akterjev v mladinskem sektorju v slovenskem prostoru nov kanal, ki omogoča širši dostop do Programa MEPI slovenski mladini. S svojimi izkušnjami, znanjem, organiziranostjo ter razvejano mrežo članstva predstavlja neprecenljivo vrednost in priložnosti za prihodnji razvoj programa tako doma kot v tujini.«

Irena Mrak Merhar, načelnica Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) je pri tem dodala: »S podpisom pogodbe pridobita oba partnerja. Skavti pridobijo sistematičnost v procesu osebnega spremljanja posameznika ter sledenja doseganju osebnih ciljev, nadgradnjo na področju načrtovanja pustolovskih odprav ter bogat nabor trdih veščin. Hkrati je program MEPI odličen način za privabljanje tistih skavtov, ki so svojo aktivno pot v skavtstvu že zaključili. Kot MEPI mentorji ali področni inštruktorji lahko namreč svoje skavtsko znanje delijo z mlajšimi ter tako ostajajo povezani s skavtskim življenjem. Na drugi strani Zavod MEPI pridobi izkušene mladinske voditelje, ki delujejo po principu mladi za mlade in so mladim blizu tudi zaradi vrednot, ki jih živijo. Baza potencialnih mepijevcev se močno poveča, saj Skavti v program vabijo svoje številno članstvo, staro od 14 do 25 let, s področja celotne Slovenije. Številne že izvedene odprave, ki so jih Skavti po Sloveniji in v tujini v sedemindvajsetih letih načrtovali in prehodili, pa nudijo bogat nabor izkušenj, znanj in praktičnih podatkov.«

DSC_0715

Slovesno predajo licence bodo 30.6., v okviru večernega dela programa MEPI Foruma, izvedle načelnica ZSKSS Irena Mrak Merhar in direktorica Zavoda MEPI Slovenije Andreja Anžur Černič z britansko veleposlanico Sophie Honey.